Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.03.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите

Великденският пост започна от 2 март и приключва на 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

І вариант - В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Принципно денят е благоприятен за гладуване. Може да го посветите на растителна храна също. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но консумация на сокове не се препоръчва в този ден.

Млякото може да бъде включено в менюто, но в малко количество, също изварата.

Днес е полезно да се пие много вода. Колкото повече, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Подходящо да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

ІІ вариант – В четвъртък са продуктите с оранжев цвят

Това са: моркови, тиква, сьомга, папая, манго, райска ябълка, морски зърнастец, кайсия, праскова, портокали, тиква, оранжево домати.

Продуктите от оранжевата група осигуряват добро настроение. Те оказват най-разнообразно действие. Оранжевият цвят е полезен при всякакви нарушения в дейността на стомашно-чревния тракт, бъбреците и пикочния мехур, стимулират работа на надбъбречните жлези.

Днешното предложение:

ОРАНЖЕВ ОМЛЕТ СЪС СИРЕНЕ

Продукти: 8 яйца, 100 г краве масло, глава лук, 1-2 моркова, 2 чаени чаши настъргана тиква,  чаша натрошено сирене, черен пипер, сол.

Приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се задушава 5 минути в половината мазнина. Добавят се настърганите моркови и тиква. Тиганът се покрива с капак и зеленчуците се задушават на слаб огън, докато омекнат и сокът им се изпари.

Изваждат се и се смесват с натрошеното сирене, разбитите яйца, сол и черен пипер на вкус. Останалото масло се сгорещява в тиган. От сместа се изпържват 4 омлета или един голям, като след това се нарязва на парчета.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.