Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.03.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите

Великденският пост започна от 2 март и приключва на 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

І вариант - В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Принципно денят е благоприятен за гладуване. Може да го посветите на растителна храна също. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но консумация на сокове не се препоръчва в този ден.

Млякото може да бъде включено в менюто, но в малко количество, също изварата.

Днес е полезно да се пие много вода. Колкото повече, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Подходящо да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

ІІ вариант – В четвъртък са продуктите с оранжев цвят

Това са: моркови, тиква, сьомга, папая, манго, райска ябълка, морски зърнастец, кайсия, праскова, портокали, тиква, оранжево домати.

Продуктите от оранжевата група осигуряват добро настроение. Те оказват най-разнообразно действие. Оранжевият цвят е полезен при всякакви нарушения в дейността на стомашно-чревния тракт, бъбреците и пикочния мехур, стимулират работа на надбъбречните жлези.

Днешното предложение:

ОРАНЖЕВ ОМЛЕТ СЪС СИРЕНЕ

Продукти: 8 яйца, 100 г краве масло, глава лук, 1-2 моркова, 2 чаени чаши настъргана тиква,  чаша натрошено сирене, черен пипер, сол.

Приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се задушава 5 минути в половината мазнина. Добавят се настърганите моркови и тиква. Тиганът се покрива с капак и зеленчуците се задушават на слаб огън, докато омекнат и сокът им се изпари.

Изваждат се и се смесват с натрошеното сирене, разбитите яйца, сол и черен пипер на вкус. Останалото масло се сгорещява в тиган. От сместа се изпържват 4 омлета или един голям, като след това се нарязва на парчета.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети