Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.08.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.08.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.08.2021 - Tribune.bg
Снимка:

11 лунен ден (до 18:47 часа) е неблагоприятен ден за ядене на солени храни. Препоръчително е да се изключат от диетата всякакви храни с високо съдържание на сол, както и колбаси, топено сирене и свинска мас. Също така си струва да се откажете от бобови растения, грах.

Най-добрите продукти ще бъдат зеленчуци и плодове под всякаква форма, гъби, леки бульони и супи.  Елда, сокове, салати, млечни продукти се усвояват добре.

Днес не трябва да преяждате по-добре е да напуснете масата леко гладни. А един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

 

Днешното предложение:

ЯХНИЯ ОТ ГЪБИ

Продукти: 300-400 г гъби, 2 глави кромид лук, 4-5 с.л. растително масло, 1 -2 домата, 1 с.л. брашно, червен пипер, магданоз, сол.    

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава леко в растителното масло. Прибавят се нарязаните на дребно гъби и се задушават до омекване.

Добавя се с брашното и червеният пипер. Прибавят се нарязаните домати (или доматено пюре) и се задушава 5-6 минути.

Добавя се ½ ч.ч. гореща вода, към която по желание може да се добавят няколко капки оцет.

Ястието се посолява и се доварява на умерен огън. Накрая се слага нарязаният магданоз.

 

Любопитно: Кралицата на детективския жанр Агата Кристи се отличавала не само с изключителния си талант, но и с неукротимия си апетит. Ако е имала възможност да участва в някакъв гастрономически конкурс, тя без съмнение щяла да спечели първата награда. Още като млада Агата можела да се справи с печена пуйка, няколко парчета телешко филе, десерт от сливов пудинг, сладък пай, бисквити и обилна порция плодове. Най-любимото лакомство на писателката бил кремът, който тя ядяла в умопомрачителни количества, дори в напреднала възраст. Изненадващо е, че след всичко това никога не изпитвала стомашни проблеми и оставала неизменно стройна и привлекателна жена.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети