Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.11.2020
Храненето в 6-ия лунен ден (след 11:56 часа) изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.
Препоръчително е млякото и млечните продукти да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз.
Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.
Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.
Живата храна на деня – тиквени семки. Съдържат Омега 3, много цинк, който подобрява състоянието на кожата, желязо, изчистват паразитите. Другите елементи, които съдържат, укрепват косата, правят я копринена и блестяща, подхранват сърдечния мускул, подобряват мозъчната функция. Магнезият намалява възбудимостта на нервната система и подобрява настроението, както и качеството на съня.
Днешното предложение:
ПОСТЕН ГЮВЕЧ ОТ ПРЕСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Продукти ( 8-9 порции) – 1 кг узрели, по-меки домати, 1/2 кг пипер, 1/2 кг тиквички, 1/2 кг картофи, 250 г зелен фасул, 200 г бамя, 3 глави кромид лук, 3/4 пакетче прясно масло, 3-4 с.л. растително масло, магданоз, копър, 1-2 лютиви чушлета (по желание), сол.
Приготвяне: Доматите се обелват и заедно с останалите зеленчуци се нарязват. Бамята остава цяла. Всичко се слага в тава (или пръстен гювеч), посолява се и се разбърква.
Върху сместа се разпръскват парченца от кравето масло, поръсва се с растителното масло и се пече в умерена фурна за около 2 часа, докато остане на мазнина.
Малко преди да се извади от фурната, се наръсва със смес от нарязани магданоз и копър.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--19112020/
Коментари (0)
Добави коментар