Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.11.2020

Хранене по лунен календар – четвъртък – 19.11.2020 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-ия лунен ден (след 11:56 часа) изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Препоръчително е млякото и млечните продукти да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. 

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Живата храна на деня – тиквени семки. Съдържат Омега 3, много цинк, който подобрява състоянието на кожата, желязо, изчистват паразитите. Другите елементи, които съдържат, укрепват косата, правят я копринена и блестяща, подхранват сърдечния мускул, подобряват мозъчната функция. Магнезият намалява възбудимостта на нервната система и подобрява настроението, както и качеството на съня.

 

Днешното предложение:

ПОСТЕН ГЮВЕЧ ОТ ПРЕСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти ( 8-9 порции) – 1 кг узрели, по-меки домати, 1/2 кг пипер, 1/2 кг тиквички, 1/2 кг картофи, 250 г зелен фасул, 200 г бамя, 3 глави кромид лук, 3/4 пакетче прясно масло, 3-4 с.л. растително масло, магданоз, копър, 1-2 лютиви чушлета (по желание), сол.

Приготвяне: Доматите се обелват и заедно с останалите зеленчуци се нарязват. Бамята остава цяла. Всичко се слага в тава (или пръстен гювеч), посолява се и се разбърква.

Върху сместа се разпръскват парченца от кравето масло, поръсва се с растителното масло и се пече в умерена фурна за около 2 часа, докато остане на мазнина.

Малко преди да се извади от фурната, се наръсва със смес от нарязани магданоз и копър.                                                                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати