Хранене по лунен календар – четвъртък – 20.01.2022
В 18 лунен ден, според настроението си, можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант. Ще бъде хубаво, ако все пак останете вкъщи и сами си направите вечеря.
Изберете няколко интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки.
Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане.
Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта ви не ви измъчва, няма да навредите на здравето и фигурата си.
Днес няма забрана и може да се яде месо, риба, гъби, практически всичко, но добре е да следите продуктите да се съчетават помежду си. Може да се пие вино.
ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО С ВИНО
Продукти: 500 грама телешко (говеждо) месо, лук, 2 моркова, 6 картофа, 300 мл пилешки бульон, 3 с. л. доматено пюре, 1 чаша червено вино, 2 с. л. растително масло, 4 скилидки чесън,1 стрък розмарин, 2 стръка мащерка и риган, 2 с. л. нишесте, спанак, босилек, сол, черен пипер на вкус.
Приготвяне: Нарежете говеждото на малки парченца, добавете сол и черен пипер. Запържва се в тиган в 1 супена лъжица олио.
Нарежете лука на тънки пръстени, картофите и морковите на кубчета. Добавете ги към месото. Налейте бульона и виното, доматеното пюре, поръсете с накълцан чесън, розмарин, мащерка и риган.
Оставете да къкри на тих огън около 3 часа. В края добавете нишестето, предварително разредено с вода /бульон/, разбъркайте добре. Добавете нарязан спанак и босилек.
„Щастието на човека зависи от неговото ядене. Ако човек знае как да яде, ще бъде щастлив.“
Петър Дънов
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--20012022/
Коментари (0)
Добави коментар