Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 21 април 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 21 април 2022

Хранене по лунен календар – четвъртък – 21 април 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Намаляващата Луна освобождава всички шлаки, отмива, отпуска, призовава към активност и енергия. През това време можете да ядете повече, без да напълнявате.

Луната е в Козирог - плодовете, зеленчуците и солените храни са от особена полза и е по-добре да се въздържате от яденето на прекомерно висококалорични храни. По-добре е да избягвате много свинска мас, шунка, херинга, топено сирене и др.

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не преяждате, да не натоварвате тялото си с тежки продукти, но и да се гладува не трябва.  Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни (мазни и пържени). Да се избягва тестени изделия и сладко. За предпочитане е да експериментирате с нови екзотични рецепти. Основното нещо е храната да е прясно приготвена.

Препоръчително е (но не е задължително) да се откажете от месо (особено пилешко) и месни изделия и храненето да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.

КАРТОФЕНИ ТУНЕЛЧЕТА

Продукти: 8 средно големи картофа, 150 г сирене, 30 г краве масло, сол на вкус.

Приготвяне: Картофите се обелват. От едната страна малко се изрязват, за да стоят прави, а от другата се издълбават тунелчета в картофите (не се пробиват до края).

Пълнят се издълбаните тунелчета с настъргано сирене (или кашкавал) и се слага по малко масло.

Леко се посоляват картофите отвън, увиват се в алуминиево фолио и се нареждат изправени в тавичка. Пекат се в умерена фурна. 

„Без хляб умираме, а без мечти повяхваме. Обикновено важните неща не са сложни, но едва със смъртта стигаме до този очевиден извод.“

 Йон Калман Стефансон

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети