Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 21.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 21.05.20

Снимка:

В последния ден от лунния месец не се препоръчват пиршества

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Опитайте се да ядете повече салати. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден, избягвайте да посещавате ресторанти и кафенета за бързо хранене. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

В последния ден от лунния месец не се препоръчват пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, може да хапвате пресни сезонни плодове и зеленчуци.

 

Днешното предложение:

КАРТОФЕНА ЯХНИЯ С ПРАЗ

Продукти:  1 кг картофи, 1 стрък праз, 1 к.ч. олио, 1 и 1/2  ч.ч. зелев сок, червен пипер, сол, нарязан джоджен. 

Приготвяне: В олиото се задушава нарязаният на ситно праз. Когато се зачерви, отнемаме тенджерата от огъня и се прибавя червения пипер.

Долива се 1 к.ч. топла вода, разбъркаме ястието и връщаме тенджерата на огъня, като задушаваме още 10 минути.

Слагаме обелените и нарязани на кубчета картофи, наливаме зелевия сок и под похлупак задушаваме на тих огън, докато картофите омекнат.

Накрая добавяме нарязания на ситно пресен джоджен.

Ако нямате вече зелева чорба, използвайте вода, но и вкусът се променя.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мрежата

виж още