Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 21.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 21.10.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 21.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В петнадесетият ден от лунния месец е неблагоприятно време за всякакво пируване! Забравете за преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна.

Ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на нашето тяло ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход.

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове. Да се избягват ябълки, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

Днешното предложение:

ЯХНИЯ ОТ ТИКВИЧКИ С ОРИЗ

Продукти за 1 порция: 200 г (една и половина) тиквички, 15 г ориз, 20 мл олио, 1 глава лук, 1 малък домат, магданоз, копър, черен пипер, сол.

Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се задушава в нагорещена мазнина. Прибавят се тиквичките, нарязани на кръгове.

След като се позадушат, се слага почистеният ориз, оставя се да се позадуши и се прибавят доматите.

След задушаването им се слага сол и червен пипер и се залива с хладка вода. Яхнията се оставя да ври на тих огън.

Поднася се поръсена с копър или магданоз.

Много неща зависят от яденето. Знае ли как да яде, човек е разрешил една от най-важните задачи на своя живот. Ще ядеш само когато си гладен. Ако не си гладен, ще постиш. Ако хората се подчинят на този вътрешен инстинкт, ще бъдат по-здрави. Начинът, по който човек яде, определя какъв е той в умствено и в духовно отношение. Правилно хранене е това, в което взимат участие и мисълта, и чувствата.“

Учителят Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп