Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 22.07.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 22.07.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 22.07.2021 - Tribune.bg
Снимка:

На тринадесетия лунен ден е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни в диетата си днес. 

За закуска се препоръчват храни, съдържащи много въглехидрати. Това може да са различни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши. През втората половина на деня ще бъде добре да организирате моно диета: основните ястия трябва да се приготвят от един продукт, например риба или месо. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Поставете плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.

Такова гастрономично разнообразие днес няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми. 

Днешното предложение:

ПИЛЕ НА ФУРНА

Продукти: 1 пиле, 5 скилидки чесън, 100 г краве масло, черен пипер, сол

Приготвяне: Пилето се разрязва по гръбначния стълб на две половини, които се намазват със счукания със сол чесън, и се поставят в тавичка.

Намазва се месото с маслото, размесено с черен пипер, заливат се с 1 ½ чаени чаши вода и се пекат до златисто оцветяване. Ако желаете, добавете малко вино.

Готовото пиле може да се поднесе с картофено пюре или салата.

 

Любопитно: Интересен факт за Адолф Хитлер: известно е, че той е имал проблеми с далака, така че фюрерът е спазвал строга диета, която е била лично контролирана от готвача му. Но преди няколко години бившата прислужница на Хитлер, Елизабет Калхамър, разказва пред журналисти, че през нощта, когато слугите си лягали, фюрерът се прокрадвал в кухнята и тайно хапвал бисквитки и сладкиши. Според нея готвачите са приготвяли „пай на фюрера“ със стафиди, ябълки и ядки и оставяли в кухнята специално за него преди лягане.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети