Хранене по лунен календар – четвъртък – 22.10.20
Храненето в шестия лунен ден (до 14:13 часа) изисква умерена употреба на течности - не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.
Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.
Правилното хранене в седми лунен ден (след 14:13 часа) е повече плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци.
Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.
Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва както и предния ден. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.
Днешното предложение:
РУЛЦА ОТ ПАТЛАДЖАН
Продукти: 2 броя патладжани, 50 г сирене, 2 с.л. заквасена сметана, 2-3 с. л. олио, 1-2 скилидки чесън, копър и сол на вкус
Приготвяне: Патладжанът се измива добре и се подсушава. Нарязва се на тънки филийки по дължината, без да се бели. Посолява се и се оставя за малко да се отцеди горчивината.
В сгорещено олио запържете патладжаните до златисто-кафява коричка.
За пълнежа за патладжана: За целта вземете чесъна и сиренето и ги настържете на ситно ренде. Може да прекарате чесъна през пресата. Към сместа трябва да се добави заквасената сметана. Нарязва се на ситно копърът, добавяте сол по ваш вкус и разбърквате добре.
Сложете готовите пържени патладжани в чиния, отгоре сложете пълнежа и завийте на руло. Подредете ги в чиния. Може да ги разположите като лъчи на звезда, а на мястото, където се събират да сложите 2 кръгчета домати, отгоре украсени със зрънца царевица.
Това мезе се оказва много вкусно. Обикновено се сервира студено. Предястието е идеално за всяка маса, дори празнична. И малко от гостите ще останат безразлични, след като го опитат.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--221020/
Коментари (0)
Добави коментар