Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.01.20
Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия
В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.
В последния ден от лунния месец е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци.
Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Опитайте се да ядете повече салати. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени.
За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден, избягвайте да посещавате ресторанти и кафенета за бързо хранене. Приготвяйте храната си сами вкъщи.
Днешното предложение:
СУПА ОТ СКУМРИЯ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
Продукти: 1 голяма скумрия, 2 глави лук, 2 моркова, 2-3 картофа, 200 г. карфиол, 2 с.л. олио, 1 ч.л. черен пипер, 1 с.л. брашно, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. девесил, ½ чаша бяло вино, черен пипер, сол, 1 лимон.
Приготвяне: Почистената риба се сварява в литър и половина подсолена вода. (20 минути). След това се изважда и се оставя да се охлади. Прецежда се бульона.
В олиото се задушават нарязаните лук и моркови. Прибавя се червения пипер и брашното.
Запръжката се изсипва в прецедения бульон, където се пускат картофите, нарязани на кубчета, карфиола накъсан на цветчета, чесъна и девесила.
Готви се на умерен огън, докато се сварят зеленчуците.
Прибавя се накъсаната на парчета и почистена от костите риба. Добавя се виното и се вари още 2-3 минути.
Готовата супа поръсете с черен пипер и магданоз, резенче лимон.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--230120/
Коментари (0)
Добави коментар