Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.01.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последния ден от лунния месец е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Опитайте се да ядете повече салати. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. 

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден, избягвайте да посещавате ресторанти и кафенета за бързо хранене. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

Днешното предложение:

СУПА ОТ СКУМРИЯ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 1 голяма скумрия, 2 глави лук, 2 моркова, 2-3 картофа, 200 г. карфиол, 2 с.л. олио, 1 ч.л. черен пипер, 1 с.л. брашно, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. девесил, ½ чаша бяло вино, черен пипер, сол, 1 лимон.

Приготвяне: Почистената риба се сварява в литър и половина подсолена вода. (20 минути). След това се изважда и се оставя да се охлади. Прецежда се бульона.

В олиото се задушават нарязаните лук и моркови. Прибавя се червения пипер и брашното.

Запръжката се изсипва в прецедения бульон, където се пускат картофите, нарязани на кубчета, карфиола накъсан на цветчета, чесъна и девесила.

Готви се на умерен огън, докато се сварят зеленчуците.

Прибавя се накъсаната на парчета и почистена от костите риба. Добавя се виното и се вари още 2-3 минути.

Готовата супа поръсете с черен пипер и магданоз, резенче лимон.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети