Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.04.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Препоръчва се да се въздържате от алкохол, цигари, силно кафе и в големи количества

В 05:27 ч. е новолуние. Подходящо е за започване на лунната диета. Може да прекарате спокойно 24 часа на гладно, стига да няма за вас противопоказания.

На втори лунен ден (от 07:00 ч.), първия ден от лунния цикъл, в който Луната насърчава към активни действия и началото на изпълнението на нови планове, добре е да се избягват грубите храни, месните ястия и полуфабрикатите. Денят е свързан с устната кухина и се счита за прочистващ и подмладяващ организма. Всички диети, които са започнати сега, ще имат фантастичен ефект върху тялото ви, тъй като съвпадат с естествените ритми.

През този период е полезно да ядете ядки, сушени плодове, стафиди, зеленчуци, пресни плодове, леки десерти, плодови салати. Зърнените култури са уникални продукти, които премахват токсините. Много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към правилното настроение и ритъм за всички следващи дни от цикъла.

Добре се отразява монодиетата. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате, поне през настоящия лунен месец.

Препоръчва се да се въздържате от алкохол, цигари, силно кафе и в големи количества. Много е опасно да се преяжда. Колкото е по-проста и обикновена храната, толкова по-добре. Трябва да се избягва лакомията и безразборното ядене. Ако човек не обръща внимание на тези предупреждения, може да натрупа излишни вещества и шлаки в организма си.

Днешното предложение:

ОВЕСЕНИ ЯДКИ СЪС СУШЕНИ ПЛОДОВЕ

Продукти: овесени ядки, кардамон, канела, анасон, сушени плодове.   

Приготвяне: Разстелете овесената каша в тава за печене. Поръсете със смлени подправки на вкус (канела, кардамон, анасон). 

Отгоре подреждате сушени плодове: стафиди, сушени кайсии, други сушени плодове. 

Изсипете малко количество светъл течен мед. 

Печете на 140 градуса 45 минути, като разбърквате на всеки 10 минути.

 Оставете да изстине напълно. Сервирайте с топло мляко.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети