Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.07.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.07.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.07.20 - Tribune.bg
Снимка:

Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден

В четвърти лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Следователно „лошите“ храни могат да повлияят негативно на вашето здраве и на самочувствието. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви.

Може да се яде риба. Ако все пак решите да ядете месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

 

Днешното предложение:

ОМЛЕТ С ГЪБИ

Продукти: 300 г пресни гъби, 10 яйца, 2 к.ч. прясно мляко, 100 г олио, 1 к.ч. вода, сол и черен пипер.

Приготвяне:  Измитите и почистени гъби се нарязват на дребно заедно с пънчетата и се задушават в половината олио и вода до омекване.

Прибавят се разбитите с млякото яйца и се разбъркват добре.

В останалото олио се изпържват от двете страни до зачервяване омлети, които веднага се поднасят.

Омлетът може да се приготви едновременно за 5 порции и да се изпече в тавичка. В такъв случай гъбите се задушават в цялото количество олио, подправят се на вкус с черен пипер и сол и се заливат с яйчено-млечната смес.     


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети