Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.09.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Седемнадесети лунен ден няма строги диетични ограничения. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди.

Важно е да приготвите нещо специално, необичайно, вкусно. Най-доброто време за експерименти.

Днес гроздето, цитрусовите плодове, екзотичните плодове, бялото месо, морските дарове ще бъдат особено полезни. Можете да пиете червено вино, но без друг твърд алкохол. Не трябва да се пият много течности.

Денят е благоприятен също за отслабване и разтоварване.

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКО – СКРИТИ КЮФТЕТА

Продукти за 1 порция: 25 г месо, 2 големи картофа, 1 яйце, 15 г масло или олио, 10 г брашно, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Картофите се сваряват и се пресоват. Прибавя се ½ яйце, сол, половин шепа брашно и магданоз. Омесва се тесто, от което се правят питки, големи колкото длан.

Между всеки две питки се слага малко сурово кюфте, приготвено от месо, сол, черен пипер и магданоз. Кюфтето се загъва в картофените питки и последните се панират в брашно яйце, след което се пържат в немного гореща мазнина.

При пърженето на повърхността им се образува светъл пръстен и ако остане неизпържен, кюфтето от месо може да бъде сурово. Ето защо изпържените кюфтета се изправят на ръба на тигана и се въртят, докато се изпържи целия пръстен.

Поднасят се с прясна салата или туршия (според сезона) или кисело мляко.

Полезни съвети: При хрема се прави питка от брашно, оцет и малко черен пипер. Тази питка се поставя върху носа, който предварително е намазан с олио. Престоява така 10-15 минути.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети