Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.12.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 23.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В храната в 19 лунен ден, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка.

Здравословните храни приготвени у дома, ще ви бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте билкови отвари и чайове.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи.  Здравия човек може да не почувства нищо, но ако имате някакви хронични заболявания, тогава с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт. Също така да бъдат внимателните хората, страдащи от диабет.

Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте тяхното качество.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

ЛАВРАК С ЧЕРВЕНО ВИНО

Продукти за 6 порции: 1 лаврак (около 1 ½ кг), 3 глави лук, 3-4 скилидки чесън, 250 мл червено вино, 300 г дребен лук, 300 г гъби, 600 г картофи, 2 чаши рибен бульон, 3 с. л. масло, 2 с. л. брашно, 1 лимон, девесил, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Почистете рибата и нарежете на порции. Поръсете на вкус със сол и черен пипер. В подходяща тенджера сложете нарязания лук, чесън и девесил. Отгоре наредете рибата и залейте с червеното вино и рибния бульон. Захлупете с капак и задушете на умерен огън.

Пригответе рибен сос, като запържите малко брашното с маслото. Разредете с бульона от задушената риба. Ако е необходимо разредете с червено вино или рибен бульон. Сосът не трябва да е гъст. Добавете малко лимонов сок и черен пипер и разбъркайте добре.

Наредете задушената риба в голяма чиния и гарнирайте със сварените цели дребни лукчета и гъби, полети с масло, и сварените на пара картофи.

Преди поднасяне, полейте рибата с приготвения сос. Ястието се сервира топло.

 

Полезни съвети: За да разберете дали сте купили прясна риба, сложете я в съд с вода. Ако потъне, е прясна, ако не потъне, изобщо не я приготвяйте, а направо я изхвърлете. Замразената риба се размразява в студена вода с добавка от половин супена лъжица сол на всеки литър вода.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп