Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 24 март 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 24 март 2022

Хранене по лунен календар – четвъртък – 24 март 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Това е чудесно време да се насладите на храната си и да забравите за почти всички ограничения!

22 лунен ден има много благоприятен ефект върху храносмилателните органи, подобрявайки тяхната функционалност и способността да се справят дори с най-трудната храна. Затова в менюто ви могат да присъстват любимите ви пържоли, спагети, пица, бургери, картофи, сандвичи, сладкиши, всякакви салати и десерти. Разбира се, трябва да сте наясно с ползите от тази храна и потенциалната й вреда. Но ако в обикновените дни се опитвате да се храните правилно и здравословно, днес можете да направите изключение и да си позволите всичко!

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Употребявайте разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Добре се отразяват подправките от къри и куркума. Добре е да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също така безопасно да ядете сладкиши - днес това няма да ви навреди. Спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

 

ПИЛЕ ПЕЧЕНО (Египет)

Продукти: 1 пиле, 50 г мед, 40 г масло, 20 мл розова вода, 30 г счукани орехови ядки

Приготвяне: По-голямата част от маслото се размесва с меда и се разрежда с розовата вода.

Пилето се намазва с останалата част от маслото и се пече до зачервяване.

Разделя се на порции и се слага в съд за сервиране. Залива се с медно-маслената смес и се поръсва със счуканите ядки.

 

ТОРТА ПАНДИШПАНЕНА

Продукти: 10 яйца, 10 пълни лъжици захар, 10 пълни лъжици брашно, масло за мазане на тортата.

Продукти за крема: 6 яйца, 1 ½ л прясно мляко, ½ кг захар, 300 г брашно, 3 ванилии

Приготвяне: Яйцата се разбиват на топличко. Прибавя се захарта. Биенето продължава, докато от сместа се получават следи.

Ръси се пресятото брашно и с леко бъркане се получава пухкава смес, която се пече в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно.

Опеченият охладен пандишпан се изважда от формата и студен се реже на 2 или 3 пласта. Маже се отгоре и отвън с жълт крем.

Изравнената и намазана торта се ръси богато с нарязани орехи, бадеми или фъстъци и 100 г настърган шоколад.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети