Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 24.09.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 24.09.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 24.09.20 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в седми лунен ден (до 15:30 часа) е повече плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване. Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.

Алкохол трябва да се избягва. Допустимо е съвсем малко вино. Полезни са сгряващите напитки като топли отвари, зелен чай, топло мляко.

Осми лунен ден (след 15:30 часа) е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки.

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.


Днешното предложение:

САЛАТА ОТ РИБА С ЯБЪЛКИ

Продукти: 3 големи ябълки, 1 кутия консервирана риба в доматен сос, 4 кисели краставички, 100 г кашкавал, 150 г майонеза, магданоз, 6 листа от зелена салата.

Приготвяне: Ябълките се измиват и разрязват на две половини, след което се издълбават като кошнички.

Издълбаната част се нарязва на кубчета и към тях се прибавят нарязаните краставички, нарязаната на малки парченца риба, настърганият на ситно ренде кашкавал и се смесват с майонезата.

Сместа се разбърква и с нея се пълнят половинките от ябълките. Поставят се в чинийки върху лист от зелена салата и се украсяват с листенца от магданоз и парченца риба.

 

Майонеза

Продукти за майонезата: 150 мл прясно мляко, 300 мл олио, 1/2 ч. л. сол, 1 ч.. горчица, 1/2 ч.л. лимонтузу или лимонов сок, по желание различни подправки, чесън на прах.

Приготвяне майонеза: В купата на пасатора слагате прясното мляко, олиото, горчицата, солта, лимонтузу или лимоновият сок и чесъна на прах. С пасатора, като го издърпвате постепенно нагоре разбивате майонезата.                                   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети