Хранене по лунен календар – четвъртък – 25.02.2021
До 16:00 ч да се избягва яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват и храни с горчив вкус. Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.
След 16:00 ч в петнадесетият ден от лунния месец е неблагоприятно време за всякакво пируване! Забравете за преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна.
Ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на нашето тяло ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.
Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход.
Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове. Да се избягват ябълки, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.
Днешното предложение:
ЯХНИЯ С ПРАЗ И КАРТОФИ
Продукти: 1 кг картофи, 1 стрък праз, 1 к. ч. олио, 2 с. л. нарязан джоджен, 1 и ½ чаени чаши зелев сок, 1 ч. л. „Пикантина“, сол.
Приготвяне: Задушете в олиото и малко вода нарязания на ситно праз. Когато се зачерви, снемете тенджерата от огъня, прибавете черния пипер, налейте 1 к. ч. топла вода, разбъркайте, върнете съда на огъня и задушете за 10 минути.
Сложете обелените и нарязаните на кубчета картофи, налейте зелевия сок и под похлупак задушете на тих огън, докато картофите омекнат.
Накрая овкусете с пикантината, наръсете с нарязания джоджен.
Любопитно: Въздействието на тъмносиния Юпитер се усеща в четвъртък. В този ден най-добрите храни са картофи, тикви, бамя, жито, фъстъци, маслини и млечни продукти по съвети от Петър Дънов.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--25022021/
Коментари (0)
Добави коментар