Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 25.06.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 25.06.20

Снимка:

Днес са полезни млечните продукти

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден, както и да се откажете да гладувате, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес са полезни млечните продукти (мляко, сирене и извара). Те се явяват свещените продукти на деня.

Необходимо е да се яде „жива храна“ –плодове, зеленчуци, мед. Допустима е риба. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, месо.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може. Особено полезно е сега да се пият билкови чайове.

Ако изпитвате гадене и повръщане днес, означава, че неправилно използвате енергиите на лунния ден.

 

Днешното предложение:

ДОМАТИ, ПЪЛНЕНИ С ГЪБИ И ОРИЗ НА ФУРНА

Продукти: 1,500 кг пресни домати, 350 г пресни гъби, 100 г ориз, 150 г кромид лук, 100 мл растително масло, 2 яйца, 300 мл прясно мляко, 30 г брашно, 5 г червен пипер, магданоз, сол и черен пипер на вкус.        

Приготвяне: Лукът нарязан на дребни кубчета, гъбите нарязани на филийки се задушават в част от маслото до полуомекване. 

Прибавя се измитият ориз заедно с издълбаната част от доматите, червения пипер, малко вода и сол и се задушава, докато набъбне.

Поръсват се със ситно нарязания магданоз и черен пипер и се разбъркват.

Със сместа се напълват издълбаните и отцедени домати. Затварят се с капачетата, предварително поръсени с брашно, подреждат се в тава, в която е разстлана останалата част от издълбаната вътрешност, поливат се с останалото масло и се пекат в умерена фурна.

Заливат се със смес от разбитите яйца и прясното мляко и се запичат до готовност.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още