Хранене по лунен календар – четвъртък – 25.07.19
Двайсет и третият лунен ден е време, когато трябва да забравите за всякакво празненство. Дори не мислете да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.
Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Откажете се храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от диетата), като максимум днес наблегнете само върху плодове и зеленчуци.
Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна.
През този период ние ще бъдем силно податливи на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус, настинка. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.
Днешното предложение:
СУПА ОТ ТИКВИЧКИ
Продукти: 500 г тиквички, 30 мл олио, 30 г прясно масло, 100 г лук, 50 г моркови, 50 г целина, 100 г домати, 15 г брашно, 1 яйце, 100 г кисело мляко, сол, червен пипер, копър (магданоз) на вкус.
Приготвяне: Лукът, морковите и целината се почистват и измиват, нарязват се на дребно и се задушават в олиото до омекване. Разбъркват се с червен пипер и нарязаните на дребно кубчета тиквички, и се заливат с гореща вода.
10 минути след завирането им се добавят нарязаните домати. Супата се посолява и се вари до омекване на тиквичките. Застройва се с варена застройка от предварително запеченото брашно, яйцето и киселото мляко, подправя се с маслото и се отстранява от огъня. Преди поднасянето й се поръсва със ситно нарязан копър или магданоз.
ПИПЕРКИ С ДОМАТЕН СОС
Пиперките се опичат, обелват и нареждат в тава. Доматите се нарязват на дребно (или се настъргват) и се задушават в растително олио заедно със ситно нарязани скилидки чесън. В приготвения сос се прибавя ситно нарязан магданоз. Пиперките се заливат със соса. Отгоре се прибавят парченца от прясно масло. Ястието се запича във фурна и се поднася поръсено със ситно настъргано сирене.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--250719/
Коментари (0)
Добави коментар