Хранене по лунен календар – четвъртък – 26.03.20
Старайте се да ядете често, но по-малко
За тези, които спазват постите - Великденския пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.
За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар
В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очакваният положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.
Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месо от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.
Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.
Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.
Днешното предложение:
НЕЩО ВКУСНО – ПЕЧЕНИ ФИЛИИ СЪС САРДИНА
Продукти: 4 филии, 100 г консервирана сардина, 2 с.л. майонеза, 1 жълтък от сварено яйце, подправки на вкус,4 резенчета кашкавал, зелени маслини
Приготвяне: Сардините се смачкват с мазнината от консервата и се смесват с майонезата. Прибавя се жълтъкът.
Филиите се припичат от двете страни.
Намазват се с рибената смес и се слага по едно парче кашкавал върху всяка от тях.
Запичат се във фурна, докато омекне кашкавалът.
Гарнират се с обезкостени половинки от маслините.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--260320/
Коментари (0)
Добави коментар