Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 26.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 26.03.20

Снимка:

Старайте се да ядете често, но по-малко

За тези, които спазват постите - Великденския пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки. 

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очакваният положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месо от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

Днешното предложение:

НЕЩО ВКУСНО – ПЕЧЕНИ ФИЛИИ СЪС САРДИНА

Продукти: 4 филии, 100 г консервирана сардина, 2 с.л. майонеза, 1 жълтък от сварено яйце, подправки на вкус,4 резенчета кашкавал, зелени маслини       

Приготвяне: Сардините се смачкват с мазнината от консервата и се смесват с майонезата. Прибавя се жълтъкът.

Филиите се припичат от двете страни.

Намазват се с рибената смес и се слага по едно парче кашкавал върху всяка от тях.

Запичат се във фурна, докато омекне кашкавалът.

Гарнират се с обезкостени половинки от маслините.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мрежата

виж още