Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.01.2022

Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В  25-я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Храната трябва да е лека и здравословна. Организма ще се справи трудно с храносмилането, защото работи на режим саморегулация и самоочистване, затова денят е благоприятен за гладуване. Може да посветите деня на растителна храна - плодове и зеленчуци. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система. По-безопасен вариант е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезненият вариант за разтоварване. Само е нужно да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове в едно хранене.

Днес е много полезно да се пие възможно най-много вода. Колкото повече пиете вода, толкова по-добре. Водата ще помогне на тялото ви да се отърве от токсините по естествен начин и без неприятни последствия.

Ако не искате диетите и гладуване, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна днес, с изключение на месо, мазни и пържени храни, както и тестени изделия. Салати, плодове, зърнени и бобови растения, ядки и сушени плодове - всичко това ще бъде истинско удоволствие за тялото ви на този ден. Млякото може да бъде включено в менюто, но в малко количество, също извара.

Подходящо да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

ЗЕЛЕН БОБ НА ФУРНА

Продукти: 1 консерва зелен боб, 1-2 моркова, 1 глава лук, 5 скилидки чесън, доматено пюре консерва или нарязани на дребно пресни, 1 ч. ч. вода, черен пипер, червен пипер, копър, олио, сол.

Заливка: 1 яйце и 1 кофичка кисело мляко.

Приготвяне: Запържва се лукът, нарязан на дребно, добавят се малко по-късно нарязаните моркови и чесъна, брашното и червения пипер.

Сипва се консервата зелен боб, доматеното пюре. Разрежда се с водата. Обърква се всичко и се прехвърля в тава. Пече се в умерена фурна. Като стане готово ястието, отгоре се пуска копъра и се прави заливката (като за мусака). Оставя се да се запече отново.

 

 

Полезни съвети: Киселото успокоява при раздразнение, гняв или вътрешен дискомфорт. Сладкото дава енергия. Лютото също дава енергия, ако сте изтощени.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп