Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.02.20
Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско
5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този лунен ден, както и да се откажете да гладувате. Но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения!
Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед. Допустима е риба. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, месо.
Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той е вреден за вас и не трябва да се употребява.
Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.
Днешното предложение:
ПЪСТЪРВА С БЯЛО ВИНО
Продукти: 1-2 филета от пъстърва, 2 с.л. масло, 2 големи глави лук, 3 моркова, 1/2 глава целина, 1 чаша бяло вино, 600 г картофи, 2 яйца, магданоз
Приготвяне: Нарязват се филетата на порции и се посоляват. Нареждат се в тенджера, намазана с масло. Добавят се нарязаните на колелца лук, моркови, целина, маслото и виното. Захлупват се с капак и се задушават 20-30 минути на умерен огън.
Гарнират се с варени картофи. Отгоре рибата се полива със соса от задушаването, сгъстен с жълтъците. Поръсва се с нарязан магданоз.
САЛАТА ОТ ЗЕЛЕ С МАЙОНЕЗА
Продукти: 500 г бяло зеле, 1 глава кромид лук, 1 ябълка, 4 с.л. майонеза, ситно нарязан копър, сол
Приготвяне: Зелето се нарязва на тънки сламки, претрива се с малко сол. Полученият сок се отцежда. Слага се в дълбока купа.
Добавят се ситно нарязаният лук, настърганата на едро ренде ябълка и нарязаният копър.
Салатата се овкусява с майонезата, разбърква се добре, прехвърля се в салатиера и се оставя да престои в хладилника 1 до 2 часа.
Може да я украсите по ваш вкус.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--270220/
Коментари (0)
Добави коментар