Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.02.20

Снимка:

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този лунен ден, както и да се откажете да гладувате. Но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед. Допустима е риба. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, месо.

Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

 

Днешното предложение:

ПЪСТЪРВА С БЯЛО ВИНО

Продукти: 1-2 филета от пъстърва, 2 с.л. масло, 2 големи глави лук, 3 моркова, 1/2 глава целина, 1 чаша бяло вино, 600 г картофи, 2 яйца, магданоз

Приготвяне: Нарязват се филетата на порции и се посоляват. Нареждат се в тенджера, намазана с масло. Добавят се нарязаните на колелца лук, моркови, целина, маслото и виното. Захлупват се с капак и се задушават 20-30 минути на умерен огън.

Гарнират се с варени картофи. Отгоре рибата се полива със соса от задушаването, сгъстен с жълтъците. Поръсва се с нарязан магданоз.


САЛАТА ОТ ЗЕЛЕ С МАЙОНЕЗА

Продукти: 500 г бяло зеле, 1 глава кромид лук, 1 ябълка, 4 с.л. майонеза, ситно нарязан копър, сол   

Приготвяне: Зелето се нарязва на тънки сламки, претрива се с малко сол. Полученият сок се отцежда. Слага се в дълбока купа.

Добавят се ситно нарязаният лук, настърганата на едро ренде ябълка и нарязаният копър.

Салатата се овкусява с майонезата, разбърква се добре, прехвърля се в салатиера и се оставя да престои в хладилника 1 до 2 часа.

Може да я украсите по ваш вкус.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив