Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.08.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.08.20

Хранене по лунен календар – четвъртък – 27.08.20 - Tribune.bg
Снимка:

Луната е в знак Стрелец до 20:40 ч. Когато Луната преминава през знаците на елемента Огън (Овен, Лъв, Стрелец), тялото се нуждае от повече белтъчини. Именно в тези дни протеинът се усвоява най-добре от организма и му носи най-много ползи. Това означава, че в дните на Овен, Лъв и Стрелец трябва да се уверите, че вашата диета се състои главно от протеинови храни, а те трябва да са наполовина растителни и наполовина животински.

Животинските протеини се намират в постно месо, домашни птици, риба, яйца, мляко, извара; зеленчукови - в бобови растения (соя, боб, грах), както и в различни зърнени култури. Но количеството мазнини и въглехидрати в "протеиновите" дни трябва да бъде намалено. Затова се препоръчва да се премахне мазнината от месото преди готвене, а месото не трябва да се пържи, а да се готви, задушава или на пара. Препоръчително е да използвате мляко, извара, кефир с нисък процент мазнини или още по-добре с ниско съдържание на мазнини. По-добре е да откажете сиренето в протеинови дни, въпреки факта, че в него има достатъчно белтъчини, тъй като сиренето е много мазен продукт.

Тъй като до 16:27ч сме все още под влияние на 9 лунен ден, е добре да се ядат зърнени храни, каши, крем супи,  прости ястия от храни. От месо, гъби и екзотични нововъведения в диетата се откажете.

След 16:27ч започва 10 лунен ден и вече всичко е позволено, можете добре да си хапнете като спазвате горните препоръки за Луна в знак Стрелец. Добре е да се пие натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови.

Днешното предложение:

ПИЛЕ ПО ФРЕНСКИ (за вечерта)

Продукти: 800 г пиле, 150 г бяло вино, 60 г краве масло, 1 с.л. брашно, 150 г малки лукчета, 10-12 зърна черен пипер, сол.

Приготвяне: Пилето се почиства и измива, после се задушава в част от маслото и малко вода до порозовяване.

Добавя се брашното, разбърква се и се залива с виното.

Поръсва се черния пипер и сол.

Прибавят се обелените и отделно задушени в останалата мазнина и малко вода лукчета.

Ястието се задушава в похлупена тенджера на умерен огън до омекване на месото.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.