Хранене по лунен календар – четвъртък – 28.05.20
Употребата на месо в този ден натоварва организма
В храненето на седми лунен ден наблегнете на плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Добре е да се ядат днес слънчогледови семки.
Полезни са сгряващите напитки като топли билкови отвари, зелен чай, топло мляко. От черния чай по-добре се откажете.
Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и продукти с тяхното използване (спагети, макарони и др.). Изобщо употребата на месо в този ден „натоварва” организма, тъй като през него преминава мощен поток от лунна енергия.
Може да се ядат морски продукти – миди, калмари, скариди, раци.
Допуска се и вино, но малко! Иначе алкохолът още трябва да се избягва както и предния ден.
Днешното предложение:
ЗАДУШЕНИ ПРЕСНИ КАРТОФИ С КАШКАВАЛ
Продукти: 1 кг млади картофи, 100 г прясно масло, 100 г балкански кашкавал, 1 връзка магданоз, 1 лимон, черен пипер, сол на вкус.
Приготвяне: Картофите се почистват от ципата и се измиват, задушават се в маслото, докато омекнат и порозовеят, посоляват се, поръсват се с черен пипер, сока от лимона, настъргания кашкавал и ситно нарязания магданоз и веднага се поднасят.
САЛАТА ОТ МИДИ
Продукти: 400 г месо от сварени миди (изчистено от черупките), 2 връзки пресен лук или 2-3 глави стар лук, 1 лимон, олио, магданоз, сол.
Приготвяне: Месото се вари в подсолена вода, докато омекне напълно. Отцежда се и се слага в чиния за сервиране.
Покрива се със ситно нарязания лук.
Салатата се подправя със смес от сол, олио и сока на лимона.
Поръсва се със ситно нарязания магданоз.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--chetvartak--280520/
Коментари (0)
Добави коментар