Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 28.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 28.10.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 28.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Не е добър ден за отслабване и диети. Вашите усилия едва ли ще бъдат ефективни. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове.

Индийската и китайската храна се усвоява добре, както и подправките от къри и куркума. Добре е да ядете ориз, тортили, пиле в сладко-кисел сос, кориандър. Можете също така безопасно да ядете сладкиши - днес това няма да ви навреди. Спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

 

Днешното предложение:

Продукти: пилешки гърди - 3 филета без кожа, 1-2 с.л. зехтин, 8 броя пшенични тортили (затоплени), 1 авокадо - меко и голямо, сок от 1 лайм, чесън - 2 скилидки, счукани, маруля, кориандър - пресни листа, 1/4 ч.ч. заквасена сметана, 1/2 ч.ч. доматена салца, черен пипер - прясно смлян, сол.

Приготвяне: Загрейте зехтина в тиган и запържете пилешките филета до готовност. Оставете леко да се охладят и нарежете на тънки парченца.

Обелете авокадото и намачкайте вътрешността му със сока от лайм, счукания чесън, малко сол.

Затоплете за кратко тортилите в микровълнова печка или на тиган. Всяка намажете с авокадото, добавяйте от пилето, листа маруля, поръсете с малко сол и черен пипер.

Прибавете и от сметаната и поръсете с нарязан кориандър, малко доматена салца.

 

Полезни съвети от д-р Атанас Михайлов: Лененото семе (или масло) е основна лечебна храна при рак, също при хипертония. Дневната доза е 1 с.л. семе или 1 ч.л. масло. Сокът от моркови има доказани противоракови свойства и е балсам за язви и гастрити, а зелето съдържа противоязвения витамин U


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати