Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 29 септември 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 29 септември 2022

Хранене по лунен календар – четвъртък – 29 септември 2022 - Tribune.bg

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да се насочи вниманието навътре и да определи най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

ОРИЗОВ ПУДИНГ С ТИКВА

Продукти: 2 к. ч. ориз, ½ л прясно мляко, 4 с. л. захар, 4 яйца, ½ ч. ч. смлени орехови ядки, ½ ч. ч. стафиди, 2 праха ванилия, 500 г тиква.

Приготвяне: Тиквата се почиства, нарязва се на парчета, задушава се с малко вода и се смачква на пюре.

Оризът се сварява в прясното мляко, сваля се от огъня и се оставя да изстине. Прибавят се захарта, жълтъците (един по един), тиквеното пюре, ванилията и накрая белтъците (разбити на сняг).

Сместа се разбърква внимателно с орехите и стафидите, изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тава и се пече на силна фурна.

След като изстине, пудингът се обръща в подходяща чиния. По желание може да се залее със сироп.

 

Полезни съвети от кухнята: В грижа за кожата на лицето и шията може да се използва отвара от спанак, броколи и карфиол. Намокряте салфетка или тънка марля и прилагате на лицето или шията. Може също да използвате като замразите отварата в ледени форми и да използвате тези кубчета като натривате кожата.

*Правата на текстовете от секция „Хороскоп“ са запазена собственост на сайта Tribune.bg. Копирането им в други сайтове е забранено.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати