Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 30.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 30.09.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 30.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Намаляващата Луна премахва всичко ненужно от тялото, помага за отпускане и прочистване на организма. На този ден можете да ядете повече от обикновено. Днес е благоприятен ден за отслабване и диети. Постенето обаче не се препоръчва.

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва питателна и разнообразна храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни. Кефирът, заквасената сметана, киселото мляко ще бъдат особено полезни. Можете също така да приготвите зърнени храни в мляко. Хората, които са склонни към наднормено тегло, трябва да изключат кифлички и брашно, а останалите могат да ядат пълнозърнест хляб.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното. Можете да консумирате малко сухо червено вино, в умерени количества. Да не се превишава нормата.

 

Днешното предложение:

СВИНСКИ ШНИЦЕЛИ (рецепта от Одеса)

Продукти: 150 г свинско месо, 10 г мляко, половин яйце, 20 г галета (или четвърт филия хлебни трохи), 10 г кашкавал, 20 г олио, 10 г прясно масло, сол, черен пипер, гарнитури.

Приготвяне: Смляното свинско месо се смесва със сол, черен пипер, мляко. От получената смес се оформят тънки шницели, които се панират в разбити яйца и галета, размесена с равно количество кашкавал. Пържат се в сгорещено масло.

Поднасят се с пържени или варени картофи, или картофено пюре. Поливат се с разтопено прясно масло.

 

Полезни съвети: При стомашни болки и лошо храносмилане често си гответе супи с лук. Много помага и прясно изстискан сок от настърган картоф.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп