Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък – 30.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък – 30.12.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък – 30.12.2021 - Tribune.bg

В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Не трябва да се консумира месо.  Всяка храна може да се превърне в отрова. Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. 

Нашата храносмилателна система сега се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

Днешното предложение:

ЧОРБА ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Продукти: 1 малка или ½ голяма кисела зелка, 1 глава лук, 6 с. л. олио, 1 с. л. брашно, 1 дафинов лист, 5-6 зърна черен пипер.

Приготвяне: Зелката се изстисква добре и се нарязва на тънки лентички.

Нарязаният на дребно лук се запържва в олио, после се добавя нарязаното зеле и се задушава 5 минути под похлупак на умерен огън.

Налива се 1 л гореща вода, пуска се дафиновия лист и черния пипер. Зелето се вари, докато омекне.

Прави се запръжка от препечено брашно и 2 с . л. олио и се прибавя към чорбата, като се бърка с дървена лъжица.  

ВАРЕНА ТИКВА

Приготвяне: Разрежете тиквата на две и я почистете от семената и влакната. Нарежете я на парчета и ги наредете с кората надолу в тенджерата (може и да са обелени). На дъното поставете чиния или метална мрежа за варене на пара. Налейте малко вода и варете на тих огън, докато омекне тиквата. Внимавайте да не изври водата и ако трябва долейте. Тиквата се поднася студена, поръсена със захар.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети