Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък– 04.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък– 04.11.2021

Хранене по лунен календар – четвъртък– 04.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последният ден от лунният месец ден (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре.

Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Наблегнете на пресни сезонни плодове и зеленчуци. Изключете месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. Може млечни продукти.

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

 

Днешното предложение:

СУФЛЕ ОТ ТИКВИЧКИ И КАШКАВАЛ

Продукти за 1 порция: 1 яйце, 200 г тиквички, 20 г масло, 50 г кашкавал, 7 г галета, 100 мл. прясно мляко, 1 с. л. брашно, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Тиквичките си измиват, остъргват се и пак се измиват. Нарязани, се варят с малко вода, почти на пара, с част от маслото и сол. Като омекнат, се смачкват.

Отделно се затопля брашното и с млякото се прави сос бешамел, който се размесва с тиквичките. Слагат се жълтъците, белтъците на сняг, черен пипер и магданоз, нарязан на дребно. Получената пухкава смес се сипва в огнеупорна стъклена форма, намазана с масло и отгоре се поръсва с настъргания кашкавал.

Пече се, докато суфлето се зачерви. Поднася се на момента. Ако престои, суфлето спада.

 

Ние сме това, което ядем. Храната има огромно въздействие върху външния вид, фигурата, състоянието на косата и кожата. Лошата храна може да състари кожата. Повечето хора водят активен начин на живот, затова храната им трябва да бъде енергична т.е. да им дава голям заряд от енергия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети