Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък– 26 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък– 26 май 2022

Хранене по лунен календар – четвъртък– 26 май 2022 - Tribune.bg

В 26-ия лунен ден лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Не трябва да се яде месо.  Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Всяка храна може да се превърне в отрова. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да се пие, нито да се пуши. 

Диетата трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ В БЯЛ СОС

Продукти: 1,200 кг брюкселско зеле, 80 г краве масло, 1 лимон, 250 мл прясно мляко, 1 с. л. брашно, копър, магданоз, сол.

Приготвяне: Брюкселското зеле се почиства и измива, пуска се в съд с гореща подсолена вода и се сварява. Отцежда се и се слага в чиния. Залива се с част от разтопеното масло и се поръсва с дребно нарязаните копър и магданоз.

Приготвя се сосът, като брашното се запържва в останалото масло и се разрежда с млякото. Сосът се вари 10-15 минути при непрекъснато бъркане, подправя се със сока от лимона и се изсипва върху зелето.

Отгоре се поръсва дребно нарязан магданоз.

 

Любопитно: Кристина Агилера е привърженик на здвасловното хранене. Тя спазва плодово-зеленчукови диети, като консумира максимално сурови плодове и зеленчуци, ядки, семена, сушени плодове, сокове, зародиши и кълнове, зелени храни като коприва, лапад, спанак, киселец и др. Понякога към тези храни прибавя риба или пиле.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети