Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – четвъртък– 28 април 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – четвъртък– 28 април 2022

Хранене по лунен календар – четвъртък– 28 април 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни скромното празненство не е забранено, но да не се преяжда и да се избягва алкохола. Неблагоприятен ден за отслабване.

Добре е да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Не се препоръчва да се ядат цитрусови плодове.

Добре е да се откажете от свинска мас, пушени меса, херинга. Месо може да се хапне, но в малки количества. Всичко останало може да се консумира в разумни дози. Препоръчва се да се използва по-малко сол в ястията. Твърде много сол може да увреди бъбреците.

Различни подправки ще бъдат полезни днес. Те могат да се добавят обилно към ястията. Пипер, кардамон, индийско орехче ще бъдат особено полезни. Подходящо е да се ядат картофи под всякаква форма, пълнозърнест хляб, извара.

Лунният календар препоръчва за днешния ден да се готви само на електрически уреди. Да не се ползват газови котлони, тъй като не трябва да има съприкосновение с огън. Друго правило е да не се яде пред телевизор или включено радио.

ПИЛЕШКА СУПА ОТ ДРЕБОЛИИ

Продукти: 300 г пилешки дреболии, 1 глава лук, 2-3 домата, 1 с. л. доматено пюре, 1 с. л. брашно, 25 г масло, олио, магданоз, сол на вкус.

Приготвяне: Пилешките дреболии се измиват, нарязват се на ситно и се слагат да врат. Лукът се почиства, нарязва на кръгчета и се пуска във врящия бульон.

Обелват се доматите, нарязват се на ситно и се прибавят към дреболиите и лука.

В сгорещеното олио се запържва брашно заедно с доматеното пюре и се сипва в бульона. Прибавя се маслото. Готовата супа се поръсва със ситно нарязан магданоз.

 

Любопитно:Романистът Фредерик Бегбеде предпочита най-добрите и луксозни ястия в света. „За обяд обичам трюфели. Нарязвам ги на тънки филийки и сервирам с гъши дроб и бъркани яйца: това е моята подписана рецепта!"


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети