Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 01.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 01.03.20

Хранене по лунен календар – неделя – 01.03.20 - Tribune.bg
Снимка:

Днес може да избирате да се храните по лунен ден или според празничната традиция

8 лунен ден е ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки.

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Храната е също добре енергийно да се пречисти. Може да я приготвяте на огън или да гори запалена свещ близо до нея също е достатъчно.

Обредна трапеза на Сирни Заговезни

Приготвя се баница със сирене (или праз лук), пържени яйца, риба, рибник, печено сирене, баница с ябълки и орехи, печени ябълки, кисело мляко, мляко с ориз, халва. Хлябът не е обреден, трапезата не се кади.

Днешното предложение:

ПЪРЖЕНИ ЯЙЦА В ЗЕЛЕНЧУКОВИ РИНГОВЕ

Продукти: яйца, едри чушки (за предпочитане червени), голям салатен лук, сол, черен пипер, олио.             

Приготвяне: Нарежете чушките и лука на пръстени с дебелина около 1,5 см, за да не се разлее яйцето като го счупите вътре.

Загрейте тигана, леко запържете зеленчуковите пръстените (рингове) от едната страна, след това ги обърнете и внимателно счупете по едно яйце във всеки от тях. Добавете сол, черен пипер и подправка на вкус. Гответе го до предпочитаното състояние, без да го местите. Ако не обичате лук, може само от чушки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети