Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 02.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 02.05.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 02.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Днес свършва Великденският пост. Ядат се боядисаните яйца и козунак. Честит Великден!

В 21 лунен ден можете да се хапне по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар. 

Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате малък празник у дома. Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др. Може да се пие сухо червено вино.

За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с мазни храни (свинска мас, свинско месо и др.). Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.

Днешното предложение:

ЯБЪЛКОВ ДЕСЕРТ С ЦЕЛУВКИ

Продукти: 3 големи ябълки, 1 мандарина или 1/2 портокал, 2 с. л. стафиди, 3 целувки, 2 кофички отцедено кисело мляко, 2 с. л. сладко от вишни или малини.

Приготвяне: Обелете ябълките и мандарината и ги нарежете на дребни парченца.

В широки чаши редете пласт ябълки и мандарина, пласт кисело мляко, натрошени целувки, стафиди. Повторете пластовете. Последният трябва да е от мляко.

Гарнирайте с плодчетата от сладкото. Изстудете десерта в хладилника.

Може да се използва и като плодова салата.

 

Любопитно: Традиционната медицина твърди, че зелените ябълки укрепват зъбите и венците, жълтите ябълки укрепват имунитета, а червените ябълки укрепват сърцето и кръвоносните съдове. Можем да се съгласим с това, тъй като зелените ябълки са най-твърди и масажират венците, като ги укрепват, жълтите са най-малко алергогенни, а червените съдържат повече пектин.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати