Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 04.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 04.04.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 04.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден са строго забранени. Това може да даде точно обратния резултат.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

Днешното предложение:

РИБА ПО ВОДЕНИЧАРСКИ

Продукти: 1 кг риба, 3/4 чаена чаша олио, 250 г домати, 200 г пиперки, 1 главичка чесън, 2-3 с. л. бяло вино, царевично брашно, магданоз, лимон, черен пипер, сол.

Приготвяне: Рибата се почиства и нарязва на парчета, овалва се в царевичното брашно и се изпържва леко в сгорещеното олио.

В същата мазнина се изпържва лукът и чесънът, нарязани на едро. Прибавят се виното, сол и черен пипер на вкус.

Полуизпържената риба се нарежда в тавичка и се залива със зеленчуковата смес.

Ястието се запича 10 минути във фурната. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с резенчета лимон.

Качамак или картофи за гарнитура.

 

Любопитно: Сурова може да се консумират само морска и океанска риба, тъй като в солената вода не оцеляват опасни за човека паразити. Рибата от реки и езера трябва да бъде пържена или варена.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети