Хранене по лунен календар – неделя – 04.08.19
В 5 лунен ден не трябва да гладувате
В 5 лунен ден не трябва да гладувате. Могат да се обострят болести на хранопровода и стомашно-чревния тракт, но и да преяждате не бива! Счита се, че в този ден храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите на организма. Вслушайте се в организма си и му дайте от всичко по-малко, каквото му се иска, като избягвате тежката храна.
Може да останете на млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед. Допустима е риба. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, месо.
Днешното предложение:
РИБА ПО МИЛАНСКИ
Продукти: 800г филе от сом, 100 мл бяло вино, 70 мл олио, 2 домата, 60 г кашкавал, 60 г гъби, 5 г червен пипер, 10-12 зърна черен пипер, 1 лимон, сол на вкус
Приготвяне: Нарязаните рибни филета се посоляват и след 1 час се изпържват в сгорещеното олио от двете страни. Към тях се прибавят почистените, измити и нарязани на лентички гъби, обелените и пасирани домати и смленият черен пипер. Заливат се с виното и се задушават 10 минути на умерен огън. След това се поръсват с настърган кашкавал и червен пипер. Пекат се в умерена фурна 10 минути. Поднасят се с резенчета лимон.
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С БИСКВИТИ
Продукти: 1 пакет обикновени бисквити, ½ пакетче (60 г) краве масло, 1 кг ябълки, 3 яйца, ¾ чаша захар, ¾ чаша брашно, 1 бакпулвер
Приготвяне: Яйцата, брашното, захарта и бакпулвера се омесват добре. Маслото се стопява в тавичка, в която се нареждат бисквитите. Върху тях се разстилат настърганите ябълки и се покриват с добре разбърканото тесто. Фурната се загрява на 300 градуса и се намалява до 200 градуса. Тогава се поставя сладкишът и се пече до леко златисто- червено. След изпичането се поръсва с пудра захар.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--nedelya--040819/
Коментари (0)
Добави коментар