Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 04.10.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 04.10.20

Хранене по лунен календар – неделя – 04.10.20 - Tribune.bg

Седемнадесети лунен ден е чудесно време за хапване! Можете да приготвите любимите си ястия. Тялото в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди. 

Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол и да не се прекалява.

Тъй като този период е чудесен за общуване, ще бъде добре, ако просто организирате малко парти, поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Важно е да се поддържа приятелска и приятна атмосфера на масата. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

Луната е в знак Телец. Когато се намира в земните знаци се проявяват най-добрите качества на солта, което е от полза за кръвоснабдяването. Ако ви съветват да спазвате диета с ниско съдържание на сол, бъдете особено внимателни в тези дни. За съжаление това са дните, в които ви се иска да хапнете нещо солено. По-добре да се откажете от много свинска мас, шунка, херинга, преработени сирена и подобни продукти. 

 

Днешното предложение:

КЕБАП ВЪРХУ ОРИЗ

Продукти: 750 г свинско месо от филето, 3 с. л. олио, 1 глава лук, 1 с. л. брашно, 2 с. л. доматено пюре, 1 чаша ориз, 25 г масло, 1/2  глава запечен лук, 5-6 зърна черен пипер, смлян черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Нарежете месото на късчета и леко запържете в сгорещената мазнина. Добавете на дребно нарязания лук, брашното, доматеното пюре, сол и разбъркайте.

Долейте малко вода, поръсете смления черен пипер и задушете до омекване.

В сгорещеното масло прибавете измития ориз, запечения лук и черния пипер на зърна. Залейте с вода (1:3). Посолете и задушете във фурната при умерена температура, докато набъбне и омекне оризът.

Оформете порциите с готовото ястие в купа, като на дъното поставите парченца от месото и покрийте с ориза. Притиснете добре, обърнете в чиниите за поднасяне и полейте със соса от задушаването на месото.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп