Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 05.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 05.04.20

Хранене по лунен календар – неделя – 05.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите – Великденския пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости – Хранене по лунен календар

До 16:40 ч е влиянието на 12 лунен ден – може да се гладува, но да се приемат много течности. Може да се консумират семена, ядки, орехи, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки). Много полезно е да се пият сокове, особено гроздови (без ябълков). Ако не можете да гладувате или не искате, хапнете нещо леко и постно. Заменете енергийните и тонизиращи напитки с билкови отвари и чайове.

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ ЗРЯЛ БОБ И КАРТОФИ

Продукти: 1 ч.ч. зрял боб, 4 големи картофа, 4-5 стръка пресен лук или 1 глава стар лук (нарязан на филийки), 3 с.л. оцет, с.л. олио, сол, магданоз.     

Приготвяне: Сварява се боба, отцежда се и се смесва с картофите, които са сварени, обелени и нарязани на кубчета. Слага се пресния лук нарязан на дребно, оцет, олио, посолява се на вкус и нарязания на ситно магданоз.

След 16:40 ч започва влиянието на 13 лунен ден. Вече е допустимо да си устроите малко пиршество. Вече не трябва да гладувате и да постите. Ако нямате лични противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Добре е да се придържате към разделно хранене. Може да опитате нови храни в диетата си. 

Вечерта е позволено хубаво да си хапнете. Полезно е мляко, извара. Може да се пийне малко алкохол. Месото е разрешено.

ШНИЦЕЛИ С КАШКАВАЛ

Продукти: 800 г свинско месо, 3-4 яйца, 2 с.л. счукан сухар, 150 г настърган кашкавал, 1 ч.л. червен пипер, сол, брашно, олио за пържене.      

Приготвяне: Месото се нарязва на тънки шницели, които се начукват и посоляват. Панират се последователно в брашно, разбити яйца и смес от сухара (или галета), настъргания кашкавал и червения пипер.

Изпържват се в сгорещена мазнина и се поднасят веднага с някаква тестена гарнитура – кускус или юфка с масло.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.