Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 05.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 05.09.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 05.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 28 лунен ден е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всякакви печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. 

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Като вариант, може да сварите зеленчуците.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.

Днешното предложение:

КАРФИОЛ СЪС СИРЕНЕН СОС

Продукти:  1 глава (около 1,5 кг) цветно зеле - карфиол, 125 г ( 1 пакетче) краве масло, 2 с. л. брашно, 1 ч. ч. прясно мляко, 150 г сирене, 1 с. л. галета, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Карфиола се почиства и измива, накъсва се на клончета, пуска се във вряща подсолена вода и се сварява, изважда се с решетеста лъжица и се подрежда в общо плато или в отделни чинии. Отделя се ½ л от отварата от карфиола и се загрява до завиране заедно с половината от маслото.

Прибавя се при непрекъснато бъркане разбитото с млякото брашно. Към получения сос, след като поври 7-8 минути на слаб огън, се прибавят настърганото на дребно ренде сирене и малко черен пипер.

Порциите се заливат с топлия сос, поръсват се с останалото разтопено масло и галетата, гарнират се с дребно нарязан магданоз и веднага се поднасят.

 

„Изобилната храна е вредна за тялото, точно както изобилието от вода е вредно за засятото.“

Абу'л-Фарадж


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.