Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 05.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 05.09.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 05.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 28 лунен ден е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си с храна. По-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши и всякакви печива. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. 

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Като вариант, може да сварите зеленчуците.

Жива храна на деня - Копър

Възстановява зрението; помага при колики в стомаха; отличен антиоксидант, предотвратява стареенето; разширява сърдечните съдове и понижава холестерола; увеличава лактацията при кърмачки; намалява възпалението в бъбреците, лекува стоматит; елиминира нервността и чувството на страх.

Днешното предложение:

КАРФИОЛ СЪС СИРЕНЕН СОС

Продукти:  1 глава (около 1,5 кг) цветно зеле - карфиол, 125 г ( 1 пакетче) краве масло, 2 с. л. брашно, 1 ч. ч. прясно мляко, 150 г сирене, 1 с. л. галета, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Карфиола се почиства и измива, накъсва се на клончета, пуска се във вряща подсолена вода и се сварява, изважда се с решетеста лъжица и се подрежда в общо плато или в отделни чинии. Отделя се ½ л от отварата от карфиола и се загрява до завиране заедно с половината от маслото.

Прибавя се при непрекъснато бъркане разбитото с млякото брашно. Към получения сос, след като поври 7-8 минути на слаб огън, се прибавят настърганото на дребно ренде сирене и малко черен пипер.

Порциите се заливат с топлия сос, поръсват се с останалото разтопено масло и галетата, гарнират се с дребно нарязан магданоз и веднага се поднасят.

 

„Изобилната храна е вредна за тялото, точно както изобилието от вода е вредно за засятото.“

Абу'л-Фарадж


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати