Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 05.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 05.12.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 05.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Във 2 лунен ден е много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунният цикъл.

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

Много подходящи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене. Полезно да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди.

Все още е за предпочитане въздържанието от алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може се консумира, но да не е силно. Да се избягват полуфабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици.

Във втория лунен ден тялото само подсказва какво точно му трябва или какво е вредно за него. Слушайте себе си, вярвайте на интуицията си и ако някой вкус или миризма ви карат да се чувствате неприятно, тогава е по-добре този продукт да се изключи от диетата ви поне за един месец. И обратно, ако наистина искате нещо, това означава, че на вашето тяло му липсва това и няма значение дали е вредно или не. Разбира се, най-важното тук е да не се обърка гласът на интуицията с мимолетният каприз.

Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми.

Днешното предложение:

САЛАТА ОТ КРАСТАВИЦИ СЪС СМЕТАНА

Продукти: 500 г краставици, 175 г сметана (1 опаковка), копър, 1 яйце, сол на вкус.

Приготвяне: Краставиците се измиват и обелват, нарязват се на тънки кръгчета и се подреждат в салатиера, посоляват се, заливат се с разбитата сметана и се поръсват с дребно нарязания копър.

Салата се украсява в средата или околовръст с настърганото на ренде твърдо сварено яйце. По желание може да се постави дребно нарязан чесън (2-3 стръка)

Полезни съвети: „Действието на храната върху организма зависи далеч повече от това как се храним, отколкото от състава й. Най-важното е да спазваме умереност и да сдъвкваме добре храната. Верността на това твърдение се доказва от факта, че дълголетниците като правило не се придържат към разделното хранене, но се отнасят с дълбоко уважение към акта на сдъвкването.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети