Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 6 март 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 6 март 2022

Хранене по лунен календар – неделя – 6 март 2022 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Важно е в този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да насочим вниманието си навътре и да определим най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

ЗАДУШЕНИ БРОКОЛИ СЪС СМЕТАНА

Продукти: 300 гр. броколи, 250 мл вода, 2 скилидки чесън, 150 мл. течна млечна сметана, 1 ч. л. сух органичен зеленчуков бульон, 2 с. л. масло, 1 с. л. олио, сол на вкус

Приготвяне: Броколите се накъсват на малки розички, измиват се и добре се подсушават.

Загрява се водата и се добавя сухия бульон. След като заври, се маха от котлона.

В тиган се загряват маслото и олиото, добавят се розичките броколи и се обръщат от двете страни до лек загар.

Намалява се температурата на котлона и се добавя пресованият чесън, а след това и горещия бульон. Готви се около 20 минути или до омекване на зеленчука. Пробва се с вилица и ако влиза с лекота, значи е готово.

Сега се добавя сметаната, разбърка се леко и се оставя да се готви още не повече от 1-2 минути. Не трябва сметаната да се изпарява, а да остане течна. Ястието се сервира топло.

 

Полезно: Смокините са продукт на здравето и красотата. Пречистват много добре червата и подобряват кръвната формула. Приемайте ежедневно смокини под всякаква форма: сушени, пресни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети