Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 07.02.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 07.02.2021

Снимка:

В 26-ия лунен ден е добре да гладувате. Не трябва да се консумира месо. Всяка храна може да се превърне в отрова. Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите. През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна.

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Храната на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

 

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С БОБ И ГЪБИ

Продукти: За 2 порция: 130 г боб, 4 бр. червени сухи чушки, 2 средни моркова, 100 г манатарки, праз,  1-2 глави лук, джоджен, чубрица, червен пипер, 1 с. л. зехтин, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Сварете боба (след накисване). След това го отцедете и го намачкайте с вилица. Запазете водата. Сложете сухите чушки във вряла вода за около 2-3 минути. Извадете ги и ги отцедете.

Докато бобът се вари, нарежете на ситно лука, праза, морковите и манатарките и ги задушете в малко мазнина и вода. Добавете към задушените зеленчуци намачкания боб и подправките (джоджен, чубрица, сол и черен пипер). Напълнете чушките с бобената смес. Подредете ги в тавичка, полейте ги с водата от боба и печете около 15 минути на 180 градуса.

Любопитно: „Времето и здравето са два ценни активи, на които не обръщаме внимание и не ценим, докато не бъдат изчерпани." – Денис Търкли  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още