Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 07.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 07.03.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 07.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Промяната във фазите на Луната оказва голямо влияние върху целия живот на планетата. Луната определя съдбата на човек и неговото благополучие през следващите дни. Лунният календар за хранене ще ви каже кои храни можете да ядете днес и кои са лоши за тялото.

Намаляващата Луна премахва всичко ненужно от тялото, помага за отпускане и прочистване на организма. На този ден можете да ядете повече от обикновено. Днес е благоприятен ден за отслабване и диети. Постенето обаче не се препоръчва.

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно силен и активен ден, който изисква преобразования и обновление, затова се препоръчва питателна и разнообразна храна, богата на белтъчини – млечни продукти, месо, риба, бобови храни. Кефирът, заквасената сметана, киселото мляко ще бъдат особено полезни. Можете също така да приготвите зърнени храни в мляко. Хората, които са склонни към наднормено тегло, трябва да изключат кифлички и брашно, а останалите могат да ядат пълнозърнест хляб.

Белтъчините ни карат да се чувстваме сити с по-малко количество храна, тъй като силно потискат т.нар. хормон на глада, който се изработва в стомаха и тънкото черво и въздейства върху мозъка, предизвиквайки усещането за глад.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, но не повече от нормалното. Можете да консумирате малко сухо червено вино, в умерени количества. Да не се превишава нормата.

Днешното предложение:

ПЪРЖОЛИ В ЗЕЛЕВ ЛИСТ

Продукти: пържоли, зелеви листа, топено сирене, малко краве масло, гъби от консерва, подправки, сол.

Приготвяне: Начукайте и овкусете пържолите, след което ги поставете върху зелев лист. Върху пържолите поставете топеното сирене на парченца, малко краве масло на парченца, гъбите и после ги завийте с листа.

Наредете пържолите в голямо гювече с капак, като първо постелете дъното с 1-2 зелеви листа, налейте съвсем малко вода, може да добавите бяло вино или малко ракия.

Печете в умерена фурна, докато листите започнат отгоре леко да се зачервяват. Чудесно ястие става.

 

Любопитно: В Древен Египет виното било привилегия на висшата класа. Използвали го в ритуалите в храмовете. Жреците специално отглеждали лозя, за да произвеждат вино. Считало се за божествена течност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети