Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 08.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 08.09.19

Хранене по лунен календар – неделя – 08.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

До 17:00 ч. сме под влияние на 9 лунен ден – тежък ден от лунния цикъл. Лунният календар съветва да се ядат зърнени храни, каши, крем супи, прости ястия от храни, познати на тялото ви. От месо, гъби и екзотични нововъведения в диетата е по-добре да се откажете.

В 10 лунен ден който започва от 17:00 ч., се препоръчва празнична вечеря с цялото семейство! Този период е единственият път в лунния цикъл, когато не е толкова важно какво ядете, колкото с кого ядете. Хубаво е да поканите родители, баби и дядовци или децата и внуците си на една семейна трапеза! 

Десетият лунен ден покровителства кръвните връзки, насърчава семейните отношения, предава опит и знания от поколение на поколение.  Сега почти всички продукти могат да бъдат включени в менюто.

Естествено, не преяждайте и не пийте много алкохол. Горещата храна също е изключително вредна за стомаха. 

Билкови чайове и натурални сокове, както и зеленчукови супи и яхнии, са много полезни.

Днешното предложение:

СВИНСКИ КЕБАП В ГЮВЕЧЕТА

Продукти за 4 порции: 600-700 г крехко свинско месо, 6 глави лук, 1 к.ч. олио, 10 печени чушки, 200 г. нарязани на тънки ивици гъби (пресни или стерилизирани), черен пипер на зърна, 4 яйца, сол.

Приготвяне: Нарязаният на тънки филийки лук се задушава в олиото. Прибавят се печените чушки нарязани на малки парченца, черния пипер и сол. Когато се запържи сместа я изваждаме с решетъчна лъжица и държим топла в съд. В мазнината запържваме нарязаните късчета месо и гъбите. Задушаваме на умерен огън, докато омекнат. Посоляваме на вкус.

В 4 гювечета разпределяме зеленчуковата смес, а отгоре слагаме сместа от месото и гъбите. Наливаме топла вода да покрие продуктите (два пръста под ръба на гювечето) и печем във фурната около 20-25 минути. След това се счупва във всяко гювече по едно яйце като внимаваме да не се разлее жълтъкът. Допичаме още малко.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати