Хранене по лунен календар – неделя – 08.11.20
Хранене по лунен календар – неделя – 08.11.20
Двайсет и третият лунен ден не е време за пируване. На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад. Не трябва да се преяжда, нито да се яде всичко, което искате.
Идеално е да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна. Сега организмът е силно податлив на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.
Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Откажете се от храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от диетата). Наблегнете само върху плодове и зеленчуци.
За тези, които няма да гладуват, препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви здравословно състояние. Ако въпреки всичко решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.
Днешното предложение:
КАРТОФИ И ЧУШКИ СЪС СИРЕНЕ НА ФУРНА
Продукти: 1/2 кг картофи, 2 к. ч. олио, 7-8 червени пресни чушки, 100 г сирене, 4 яйца, щипка сода бикарбонат
Приготвяне: Обелените картофи се нарязват на кръгчета и се изпържват в 1 к . ч. силно загрято олио.
Почистените чушки се нарязват на пръстени и се смилат. След това отделно се запържват в 1 к. ч. силно загрято олио.
Яйцата се разбиват с щипка сода бикарбонат и се смесват с картофите и чушките.
Сипва се сместа в намаслена тавичка и се нарежда отгоре сиренето, нарязано на тънки филийки.
Пече се в умерена фурна около 20 минути.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--nedelya--081120/
Коментари (0)
Добави коментар